Ook in het Rozendal hebben de oude bouwmeesters duidelijke  sporen  achtergelaten,  zowel kastelen in het dal, kerken in de dorpjes of aan de berg  of  als machtig  bolwerk op  zichtbaar op de verre rotsen. Zij verlenen onderdak aan musea voor: moderne kunst, kunstambachten, de geschiedenis  van de jacht en figuren uit het verleden.

Kunst & Cultuur

De eeuwenoude traditie van de metaalbewerking was altijd al fascinerend. De mythes , legenden en sagen reiken tot vijf  millennia terug.  Ze vertellen van bewonderenswaardige mannen, die tussen hamer en aambeeld  gloeiende zwaarden vormden.  De smid werd  zo  het symbool van de creatieve ambachtslui.

De Ferlacher   wapensmeden zijn over de hele wereld bekend voor hun gedetailleerde werk en kwaliteit.  Het precieze werk van de graveerders bereikte bovendien ook wereldwijde roem. De permanente  tentoonstelling vindt u in het  jachtmuseum kasteel Ferlach.

Kunstambachten & Wapensmeden

Destijds wordt het project “Drau-art” aan de Draudam (in de streek Selkach, Maria Elend) volgens plannen van de gebroeders Hoke en met de steun van de “ Verbundgesellschaft” verwezenlijkt..

Het design van de havenbekkens, het uitkijk-“Zikkurat” en de waterdammen is thematisch georiënteerd aan watervormen als waterwervelingen, kunstmatige watervallen en golven.

Dit is te vinden in de streek van Selkach, Maria Elend en de  gemeente Ludmannsdorf.

Land Art

Apps für iOS und Android:

© 2013 Denise Juritz | Design: indirio.com | Impressum

office@camping-juritz.com